You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (10/13)

TVN Style - 2024-02-19 03:10

magazyn poradnikowy

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci! Bohaterką kolejnego odcinka programu będzie polędwica. Wołowa kosztuje nawet 100 zł za kg, a więc zalicza się do wędlin luksusowych. Jednak kontrole pokazują, że aż 25% wędlin ma źle oznakowane opakowania, a w dodatku w dużej mierze składa się za skrobi i wody. Niestrudzona tropicielka żywieniowych absurdów pokaże, jak powinna wyglądać i pachnieć prawdziwa polędwica. W drugiej części programu dowiemy się natomiast, w jaki sposób wybrać dobry ruszt do grillowania, który wytrzyma nawet kilka sezonów.

wstecz