You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
TTV
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Przystanek slow food - odc. 3 sezon IV - Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły

TVP HD - 2024-12-14 05:50

magazyn kulinarny

Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. W dzisiejszym odcinku Jacek Szklarek zabierze nas do Strzelec Dolnych leżących w dolinie Dolnej Wisły, gdzie od pokoleń wysmaża się śliwkę węgierkę. W tym śliwkowym zagłębiu od pokoleń smaży się powidła według tradycyjnych receptur. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest operowanie niezbędnym do tradycyjnej produkcji powideł bocianem i zaserwuje nam pyszne żeberka w powidłach śliwkowych.

wstecz