You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Okrasa łamie przepisy - Pstrągi ze źródlanej wody

TVP HD - 2024-04-05 16:10

magazyn kulinarny

W tym odcinku Karol Okrasa wyrusza w okolice Słupska. Tutejsze rzeki są niezwykle czyste, więc często spotyka się w nich pstrągi. Ale dziko żyjące pstrągi są rzadkie i stanowią raczej atrakcję dla wędkarzy. I dlatego Karol odwiedza hodowlę pstrągów w miejscowości Lejkowo. Woda, w której żyją hodowane ryby wypływa ze źródeł spod pobliskiego wzgórza. Chłodna, jednakowej temperatury przez cały rok woda sprawia, że mięso tutejszych pstrągów jest wyjątkowo smaczne. I takich właśnie ryb Karol użyje do przygotowania ciekawych potraw. Wraz z gospodynią hodowli zaprezentuje też widzom jak przygotowuje się ikrę, czyli kawior z pstrągów. Na początek przyrządzi tatara ze świeżego pstrąga z prawdziwkami, ale będzie też pstrąg pieczony na ruszcie z ziemniakami z ogniska.

wstecz