You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
TTV
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety

TVP HD - 2025-09-16 17:10

magazyn kulinarny

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Znany kucharz wyrusza do Kotliny Kłodzkiej, by w malowniczych, jesiennych okolicznościach przyrody przygotować trzy różne kotlety - panierowane kotleciki z polędwiczki wieprzowej z kolorowym "makaronem" z warzyw; stek z wołowego antrykotu z kością (tzw. tomahawk), podany z pieczonymi porami i konfiturą z cebuli oraz kotlety z jajek z grzybami w panierce z grzanek. Przy okazji przypomina widzom, jaka jest historia tych potraw w naszym kraju.

wstecz