You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Okrasa łamie przepisy - Chrupiący chleb z pieca

TVP ABC - 2023-06-17 22:20

magazyn kulinarny



Tym razem Karol Okrasa pokaże jak można kulinarnie wykorzystać chrupiący i rumiany chleb żytni na zakwasie. Czy żytni chleb razowy może stanowić składnik potraw inny niż zwykła pajda z serem czy wędliną? Aby odpowiedzieć na to pytanie, Karol Okrasa uda się do młyna, miejsca, w którym zaczyna się wszystko to, co jest związane z chlebem. Przysłowie mówi: jaka mąka taki chleb. I właśnie w jednym z ostatnich działających wodnych młynów w naszym kraju, w Lorkach nad rzeką Wel, Karol pokaże jak powstaje żytnia mąka oraz zaprezentuje swoje kulinarne propozycje. Pierwsza potrawa to piknikowa sałatka z razowego chleba z jajem w koszulce i wędzonym łososiem. Druga propozycja to smażony dorsz z chrustem z chleba razowego, podany z sałatką z soczewicy i konfiturą z bakłażana.

wstecz