You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchnia dwudziestolecia - Słodko i egzotycznie. Imieniny Marszałka

TVP Polonia - 2024-01-24 07:00

magazyn kulinarny

19 marca 1914 roku w słynnej lwowskiej restauracji "U Naftuły" zapoczątkowana została nowa tradycja, huczne obchody imienin Józefa. Co jadał marszałek Józef Piłsudski? Nie znosił jarzyn, tolerował owoce. Marszałek najbardziej cenił sobie ciasta i słodkie leguminy. Najbardziej lubił ciasto z suszonymi śliwkami i pianką z białek. W tym odcinku programu przedstawimy ten przepis. 19 marca 1931 roku zastał marszałka na Maderze, gdzie serwowano mu danie rybne cataplana. Przepis na to danie zaprezentuje prowadzący program Łukasz Modelski.

wstecz