You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
TTV
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchnia dwudziestolecia - odc. Dyplomatyka i łowy

TVP Historia - 2024-08-27 08:40

magazyn kulinarny

W drugiej Rzeczpospoltej polowanie było istotnym elementam utrzymywania stosunków międzynarodowych. Polską kuchnię myśliwską opisano i skodyfikowano, najistotniejszym dziełem w tym temacie była "Kuchnia myśliwska" z 1845 roku autorsta Jana Szytlera. W tym odcinku poznamy przepis na bigos litewski z książki Andrzeja Fiedoruka "Kuchnia kresowa". Wiele dań kuchni mysliwskiej znajdziemy również w ksiązkach kulinarnych Marii Disslowej. Z tych przepisów pochodzi drugie danie zając duszony.

wstecz