You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki - Salezjanie z Oświęcimia

TVP 2 - 2023-08-07 06:25

magazyn kulinarny

Remigiusz Rączka odwiedza salezjanów w Oświęcimiu. To najstarszy dom zakonny Towarzystwa Salezjańskiego w Polsce. Salezjanie przybyli tu z Włoch w 1898 roku, by przejąć ruiny podominikańskiego klasztoru. W krótkim czasie wybudowali szkołę z internatem, która działa do dziś. Ponad tysiąc młodych ludzi szkoli się tutaj w zawodach technicznych. W kolejnym odcinku kulinarne inspiracje zaczerpnięte zostały z włoskiej kuchni ks. Bosko. Remigiusz Rączka z ks. Bogusławem przygotowują penne z orzechami i gorgonzolą oraz polentę z indykiem i sosem z gorgonzoli.

wstecz