Loading...
Stopklatka TV - 2025-10-15 11:45
magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy. W Amalfi, urokliwie położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych typów krajobrazu, gór i morza. Liczne zabytki dokumentują ciekawą historię tego miejsca, które przyciąga celebrytów i nie należy do tanich. Prowadzący skupia się na jego tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.