Loading...
Polsat - 2025-11-15 11:35
magazyn kulinarny
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie. Przebywająca w Zawoi Ewa Wachowicz przyrządza zupę jogurtową, która jest tradycyjną turecką potrawą. Może ona być podana zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na drugie danie będzie leczo z dynią i leśnymi grzybami, a na deser tort jabłkowo-orzechowy, który prowadząca przygotuje wedle starej sprawdzonej receptury. Na koniec Ewa Wachowicz poda potrawę, którą pamięta z lat dzieciństwa - grysik na mleku z sokiem malinowym.