Loading...
Polsat - 2025-10-11 11:30
magazyn kulinarny
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie. Przebywająca w Beskidzie Wyspowym Ewa Wachowicz odwiedza gospodarstwo ekologiczne, znane z uprawy starych odmian jabłoni i śliw. Ugotuje tam zupę owocową na węgierkach, którą poda z drobnym makaronem i kleksem śmietany. Na drugie danie prowadząca zaproponuje gulasz z dzika, zaś na deser szarlotkę sypaną. Gościem odcinka jest Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.