Loading

TVP 1

TVP 2

Polsat

TVN

TV 4

PULS

PULS 2

TVN 7

TVN Style

TVP Polonia

TVP Kultura

TVP Sport

TVP Info

TVP HD

TVP Historia

TVP Seriale

Tele 5

ITV

Wiem, co jem

TVN Style - 2019-01-16 03:15

odc. 15/16, Polska 2014

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość. Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w Unii Europejskiej, jednak statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich jedynie 12 kg rocznie, podczas gdy przeciętny Portugalczyk pochłania aż 57 kg rybiego mięsa. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty, niektóre firmy potrafią sprzedać mięso przeterminowane nawet o 5 lat lub konserwy z oszukanym wsadem. Kasia Bosacka przekona się, co znalazł w łososiach zespół norweskich ekspertów. Odpowie też na pytanie, jak rozpoznać nieświeżą rybę, czy dzieci i kobiety w ciąży powinny jeść rybie mięso oraz czy panga i tilapia nadają się do spożycia.

wstecz